Fysiotherapie Bakker

Tel: (0527) 61 52 51     Belmoment: bij voorkeur tussen 09.00 en 12.00 uur

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts!

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts!

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts!

Hooikoortstape? Dat vraagt om uitleg......

Medical Tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die deze tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

De resultaten van de Medical taping toepassing bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. 

Het meest ideaal is om de tape voor het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer u de klachten al heeft kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode.

Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Een maal tapen kan voldoende zijn om de rest van het hooikoortsseizoen klachtenvrij te zijn. Wanneer de klachten aanhouden kan vaker tapen een optie zijn.

Heeft u hooikoortsklachten en wilt u de werking van kinesiotape / medical taping ervaren? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken met een gespecialiseerde fysiotherapeut die u deskundig kan adviseren en behandelen.

De afgelopen jaren hebben wij bij veel mensen een hooikoortstape aangelegd met zeer goede resultaten. Uit ervaring kunnen wij aangeven dat zeker 80% minder klachten van hooikoorts ervaart door het aanleggen van de tape.

Aangezien het geen fysiotherapeutische behandelindicatie betreft zijn wij genoodzaakt een bijdrage te vragen voor het tape en het aanbrengen ervan. Wij vragen € 8,= voor een korte intake, advies en het aanleggen van de tape en € 12,= voor een rol goede kwaliteit Medical Tape. 

Interesse?

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons bellen (tel: 0527615251 ) of stuur een E-mail.

 

 

Het laatste nieuws van Fysiotherapie Bakker

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze praktijk en vakgebied.

Therapeutische Trainingen zijn weer gestart.
Therapeutische Trainingen zijn weer gestart.

We mogen de Therapeutische Trainingen weer hervatten! Wij zijn erg verheugd u weer te ontmoeten en laten we hopen dat we nu zonder onderbrekingen kunnen werken aan uw fitheid.

Lees meer
Avondgroepen Therapeutische Training stoppen
Avondgroepen Therapeutische Training stoppen

Doordat er op advies van de overheid na 17.00 geen trainingen meer gevolgd mogen worden stoppen ook onze Therapeutische Trainingsgroepen in de avonden. De Trainingsgroepen overdag blijven we wel aanbieden.

Lees meer
Hoge waardering voor onze dienstverlening
Hoge waardering voor onze dienstverlening

Onze patiënten waarderen onze dienstverlening met een hoge score! Daar zijn wij erg blij mee en best wel trots op. De stem van de patiënt is voor relevant om samen onze zorg te verbeteren.

Lees meer