Fysiotherapie Bakker

Tel: (0527) 61 52 51     Belmoment: bij voorkeur tussen 09.00 en 12.00 uur

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knieartrose patiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Fysiotherapie (oefentherapie) met specifieke aanpassingen is zeer effectief en veilig gebleken bij patiënten met knieartrose en (ernstige) comorbiditeiten zoals hartfalen, COPD en diabetes mellitus type 2.
Fysiotherapeut Mariëtte de Rooij toonde dit aan in een grote RCT-studie, nadat zij eerst specifieke behandelprotocollen voor verschillende comorditeiten ontwikkelde en in pilotvorm uittestte. Dit is een zeer vernieuwende uitkomst, omdat patiënten met comorbiditeit altijd uitgesloten werden van wetenschappelijk onderzoek. Bovendien is er in de dagelijkse praktijk vaak onvoldoende inzicht hoe met deze patiënten om te gaan terwijl comorbiditeit in de meerderheid van de patiënten met knieartrose voorkomt.
Mariëtte de Rooij verdedigde haar proefschrift over dit onderzoek ‘Comorbidity in knee osteoarthritis. Development and evaluation of tailored exercise therapy’ nog geen maand geleden op  16 februari.

Dit promotieonderzoek was onderdeel van het DO-IT onderzoeksprogramma, in opdracht van en gefinancierd door het KNGF. Mariëtte de Rooij voert inmiddels een vervolgonderzoek uit, gefinancierd door het WCF van het KNGF. In dit vervolgonderzoek wordt gekeken of deze specifieke behandelprotocollen ook effectief en veilig kunnen worden toegepast in de eerstelijn.

 

Het laatste nieuws van Fysiotherapie Bakker

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze praktijk en vakgebied.

Mondkapje? Ja, Graag!
Mondkapje? Ja, Graag!

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen voor alle cliënten en therapeuten, is er het advies om vanaf 1 oktober een mondkapje te dragen.

Lees meer
Trainer medische fitness (6u p/w)
Trainer medische fitness (6u p/w)

Ben jij enthousiast, proactief en wil jij graag mensen met plezier laten bewegen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Fysiotherapie Bakker is namelijk op zoek naar een medische fitness trainer die voor 6 uur per week (mogelijkheid tot uitbreiding) ons team per 1 september komt versterken. Bij voorkeur beschikbaar op de dinsdag- en donderdagavond.

Lees meer
We mogen weer sporten!
We mogen weer sporten!

We mogen weer sporten! Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen, mogen de sportscholen per 1 juli weer starten. Onze fysiotherapeuten zien al een aantal weken weer patiënten en we zijn verheugd dat we nu ook uw therapeutisch training weer mogen opstarten.

Lees meer