Fysiotherapie Bakker

Tel: (0527) 61 52 51     Belmoment: bij voorkeur tussen 09.00 en 12.00 uur

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knie-artrosepatiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Knieartrose patiënten met comorbiditeit hebben ook veel baat bij fysiotherapie

Fysiotherapie (oefentherapie) met specifieke aanpassingen is zeer effectief en veilig gebleken bij patiënten met knieartrose en (ernstige) comorbiditeiten zoals hartfalen, COPD en diabetes mellitus type 2.
Fysiotherapeut Mariëtte de Rooij toonde dit aan in een grote RCT-studie, nadat zij eerst specifieke behandelprotocollen voor verschillende comorditeiten ontwikkelde en in pilotvorm uittestte. Dit is een zeer vernieuwende uitkomst, omdat patiënten met comorbiditeit altijd uitgesloten werden van wetenschappelijk onderzoek. Bovendien is er in de dagelijkse praktijk vaak onvoldoende inzicht hoe met deze patiënten om te gaan terwijl comorbiditeit in de meerderheid van de patiënten met knieartrose voorkomt.
Mariëtte de Rooij verdedigde haar proefschrift over dit onderzoek ‘Comorbidity in knee osteoarthritis. Development and evaluation of tailored exercise therapy’ nog geen maand geleden op  16 februari.

Dit promotieonderzoek was onderdeel van het DO-IT onderzoeksprogramma, in opdracht van en gefinancierd door het KNGF. Mariëtte de Rooij voert inmiddels een vervolgonderzoek uit, gefinancierd door het WCF van het KNGF. In dit vervolgonderzoek wordt gekeken of deze specifieke behandelprotocollen ook effectief en veilig kunnen worden toegepast in de eerstelijn.

 

Het laatste nieuws van Fysiotherapie Bakker

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze praktijk en vakgebied.

KNVB- Erik & Jeroen ook werkzaam in Zeist
KNVB- Erik & Jeroen ook werkzaam in Zeist

Onze collega's Erik Stolte en Jeroen de Groet zijn naast hun werkzaamheden bij Fysiotherapie Bakker ook beiden 2 dagen aan het werk bij de KNVB in Zeist.

Lees meer
Afspraak bij uw Fysiotherapeut? Dit zijn de
Afspraak bij uw Fysiotherapeut? Dit zijn de "spelregels"!

Onze fysiotherapeuten zijn erg blij dat we na meerdere lockdown's weer reguliere fysiotherapeutische zorg kunnen leveren zonder een heleboel restricties. Toch gelden er nog wel aandachtspunten voor zowel u als patiënt als voor uw fysiotherapeut.

Lees meer
 De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!
De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!

De gecombineerde Leefstijl Interventie De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een leefstijlinterventie waarbij ondersteuning op het gebied van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. Deze GLI is een multidisciplinair programma vanuit Fysiotherapie Bakker, Diëtiste Marjolijn Bakker en de Buurtsportcoach van Carrefour .

Lees meer