Fysiotherapie Bakker

Tel: (0527) 61 52 51     Belmoment: bij voorkeur tussen 09.00 en 12.00 uur

De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!

 De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!

De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!

De gecombineerde Leefstijl Interventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een leefstijlinterventie waarbij ondersteuning op het gebied van bewegen, voeding en gedrag centraal staat.

Deze GLI is een multidisciplinair programma vanuit Fysiotherapie Bakker, Diëtiste  Marjolijn Bakker en de Buurtsportcoach van Carrefour .

De leefstijlcoach is de spin in het web binnen de BeweegKuur GLI. De ondersteuning bij het verhogen van de lichamelijke activiteit wordt uitgevoerd door de beweegprofessional in dit geval Fysiotherapeute Lynn de Leij. Het voedingsdeel bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele consulten en wordt uitgevoerd door de voedingsprofessional Marjolijn Bakker. De leefstijlcoach zorgt samen met de deelnemer en beweegprofessional voor doorstroom naar regulier beweegaanbod. De BeweegKuur duurt 2 jaar met een begeleidingsfase van 1 jaar en een onderhoudsfase van 1 jaar.

Voor wie is de GLI? De GLI is voor mensen met een BMI hoger of gelijk aan 25 met een co-morbiditeit of mensen met een BMI hoger dan 30. Dit zijn mensen met een matig verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. (het gaat hier om 4 miljoen Nederlanders)

Het belangrijkste aspect binnen de BeweegKuur is dat wordt getracht gedragsverandering te realiseren door middel van ondersteuning door een multidisciplinair team. Er wordt gebruik gemaakt van activerende werkvormen, plezier in deelname en motivational interviewing. Hierin heeft de deelnemer zelf de regie door middel van het stellen van eigen doelen en zelfmanagement. Daarnaast worden beslissingen genomen in samenspraak met de professionals in plaats van dat ze de deelnemer van bovenaf worden opgelegd.

Na verwijzing van uw huisarts wordt de GLI vergoedt vanuit uw basispakket.

Meer weten over de BeweegKuur GLI of wil jij deelnemen aan de BeweeGKuur GLI? Interesse?
Voor meer informatie kunt u ons bellen (tel: 0527615251 ) of stuur een E-mail.

Het laatste nieuws van Fysiotherapie Bakker

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze praktijk en vakgebied.

Afspraak bij uw Fysiotherapeut? Dit zijn de
Afspraak bij uw Fysiotherapeut? Dit zijn de "spelregels"!

Onze fysiotherapeuten zijn erg blij dat we na meerdere lockdown's weer reguliere fysiotherapeutische zorg kunnen leveren zonder een heleboel restricties. Toch gelden er nog wel aandachtspunten voor zowel u als patiënt als voor uw fysiotherapeut.

Lees meer
 De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!
De Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) van start!

De gecombineerde Leefstijl Interventie De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een leefstijlinterventie waarbij ondersteuning op het gebied van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. Deze GLI is een multidisciplinair programma vanuit Fysiotherapie Bakker, Diëtiste Marjolijn Bakker en de Buurtsportcoach van Carrefour .

Lees meer
Therapeutische Trainingen zijn weer gestart.
Therapeutische Trainingen zijn weer gestart.

We mogen de Therapeutische Trainingen weer hervatten! Wij zijn erg verheugd u weer te ontmoeten en laten we hopen dat we nu zonder onderbrekingen kunnen werken aan uw fitheid.

Lees meer