Fysiotherapie Bakker

Tel: (0527) 61 52 51     Belmoment: bij voorkeur tussen 09.00 en 12.00 uur

Fysiotherapie na Corona / Covid-19

Maak een afspraak

Fysiotherapie na Corona / Covid-19

Fysiotherapie na Corona / COVID-19

Mensen met restklachten na het Corona/COVID-19 virus (longziekte COLD) kunnen voor revalidatie terecht bij onze long-fysiotherapeuten. Deze patiënten kunnen nog lange tijd longklachten ervaren zoals benauwdheid, kortademigheid of vermoeidheid. 

Patiënten met longklachten na een doorgemaakte Corona/COVID-19 kunnen baat hebben bij een kortdurend trainingsprogramma, ademspiertraining of het aanleren van technieken om het slijm uit de longen op te hoesten.

Bekend is dat Corona-patiënten, zeker na een lange ziekenhuisopname, op bijvoorbeeld een Intensive Care (IC) afdeling, te maken hebben met spierzwakte en conditie verlies. Zij hebben baat bij een kortdurend trainingsprogramma, ademspiertraining of het aanleren van technieken om het slijm uit de longen op te hoesten. 

Een speciaal fysiotherapeutisch revalidatie-programma voor Corona-patiënten, waarbij u met de long-fysiotherapeut uw conditie en spierkracht traint, levert dan winst op. Winst op het gebied van verminderen van deze kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten.

Het aanleren van goede ademhalingstechnieken is ook erg belangrijk bij de door Corona ontstane longklachten. Deze ademhalingsoefeningen, die gericht zijn op ademhalingstechniek en ontspanning, kunnen de kortademigheid verminderen.

Onze long-fysiotherapeuten hebben diverse (bij)scholingen gedaan op het gebied van longklachten. Dit betekent dat zij al veel ervaring hebben met revalidatie en het maken van individuele oefenschema’s gericht op mensen met longklachten. Afgelopen periode hebben zij zich verdiept in de medische kenmerken van Corona/COVID-19, de aanbevelingen die zijn gedaan voor fysiotherapie bij Corona/COVID-19 in het ziekenhuis en in de eerstelijns-praktijk na Corona.

Heeft u een vraag over uw klachten na Corona en zou u graag hulp krijgen bij het opbouwen van uw activiteiten of het opvangen van uw kortademigheid? Maakt u gerust een afspraak bij een van de long-fysiotherapeuten van Fysiotherapie Bakker.

Het laatste nieuws van Fysiotherapie Bakker

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze praktijk en vakgebied.

Mondkapje? Ja, Graag!
Mondkapje? Ja, Graag!

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen voor alle cliënten en therapeuten, is er het advies om vanaf 1 oktober een mondkapje te dragen.

Lees meer
Trainer medische fitness (6u p/w)
Trainer medische fitness (6u p/w)

Ben jij enthousiast, proactief en wil jij graag mensen met plezier laten bewegen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Fysiotherapie Bakker is namelijk op zoek naar een medische fitness trainer die voor 6 uur per week (mogelijkheid tot uitbreiding) ons team per 1 september komt versterken. Bij voorkeur beschikbaar op de dinsdag- en donderdagavond.

Lees meer
We mogen weer sporten!
We mogen weer sporten!

We mogen weer sporten! Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen, mogen de sportscholen per 1 juli weer starten. Onze fysiotherapeuten zien al een aantal weken weer patiënten en we zijn verheugd dat we nu ook uw therapeutisch training weer mogen opstarten.

Lees meer